top of page

Meslektaşımız, odamız üyesi, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi  Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Prof.Dr. Fatih ÖZÇELİK'i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Cenazesi 11.01.2024 perşembe saat 14.00'te Trakya Üniversitesi Balkan Kongre merkezinde yapılacak tören; sonrasında Fatih Camii'nde kılınacak ikindi namazı sonrasında, Edirne Yenişehir mezarlığına defnedilecektir..

10.01.2024

Meslektaşımız, odamız üyesi Dr. Ali BENLİOĞLU’nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve
camiamıza başsağlığı dileriz.
Cenazesi 19.12.2023 Salı günü öğle namazına müteakiben İpsala Alaca Mustafa Paşa camiinden kaldırılarak İpsala'da asri mezarlığına defnedilecektir.

19.12.2023

recepmesuteto1.jpg

Meslektaşımıza Tanrıdan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz..

6 Temmuz 1941 tarihinde Bulgaristan dünyaya gelmiştir. Varna Tıp Fakültesi'nden 1966’da birincilikle mezun olmuştur. 1978’de ailece Türkiye’ye göç etmiştir. 1982’de Edirne’de kurulan Trakya Üniversitesi kadrosunda kurucu anabilim dalı başkanı olarak görev almış ve 2008’de yaş haddinden emekli olmuştur.

Ülkemizde Latince terminolojinin yerleşmesine öncülük etmiştir.

Edirne Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 5 yıl kurucu müdürlüğü, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Balkan Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin müdürlüğü yapmıştır.

Edirne’nin zengin tarihi geçmişine sahip çıkmış ve anıtsal eserlerin korunması için yazılar kaleme almıştır.

07.12.2023

dr. hami türkoğlu.jpg
güler yalkın taziye_edited.jpg

4 AĞUSTOS 2022

26 Aralık 2022

26 AĞUSTOS 2022

Dr. Güler Yalkın, 06.08.1960 tarihinde Edirne Tabip Odası üyesi olmuştur. Pratisyenlik döneminde uzun süre Edirne'de sıtma ile mücadele çalışmalarında aktif rol oynamıştır. Dr. Güler Yalkın, bir süre de başta Edirne Lisesi olmak üzere çeşitli okullarda öğretmen eksikliği nedeniyle Kimya derslerine girerek öğretmenlik yapmıştır.

Daha sonra Kadın Doğum Uzmanı olan Dr. Güler Yalkın, Edirne Devlet Hastanesi'nde çok sayıda anne ve bebeğin sağlığına kavuşmasında ve sağlıklı doğumunda uzun yıllar hizmet vermiştir.

Edirneli ve bir Edirne aşığı olan Edirne önceki belediye başkanlarından merhum Alpaslan Yalkın'ın eşi ve iki çocuk annesi olmuştur.

Yardım-severler Derneği Edirne Şubesi Kurucu Başkanı ve Türk Kadınlar Birliği üyeliği gibi mesleki ve sosyal alanlarda faaliyet gösteren dernek ve kuruluşlarda yer almıştır.